Schimmelnagels

Een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven. Zo denken de meeste mensen. Schimmels zijn de aanstichters van deze zogenaamde ‘kalknagels.’ 

Hoe herkent u een schimmelnagel?
Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen, zoals witte tot gele / bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt.

Hoe vaak komt het voor?
In Nederland lijdt naar schatting circa 26% van de bevolking aan een schimmelinfectie aan de nagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels. De kans neemt toe naarmate men ouder wordt. Ook risicogroepen - bijvoorbeeld diabetici - hebben vaak last van schimmelnagels. De gevolgen zijn: last bij het lopen, pijn en een onnodig schaamtegevoel.

Hoe ontstaan schimmelnagels?
Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels heeft meestal een goede afweer tegen schimmels. Schimmels hebben het prima naar hun zin in slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. Onder die omstandigheden kunnen schimmels zich gemakkelijk verspreiden. De sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving en we komen er dus eenvoudig mee in contact.

Vooral in gemeenschappelijke ruimtes zoals douches, zwembaden, sporthallen en sauna’s. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Als u vervolgens uw voeten onvoldoende afdroogt en bovendien overmatig transpireert, is de kiem voor een schimmelinfectie gelegd. U bent zelf dan weer een bron voor nieuwe infecties. Iemand met schimmelinfectie kan miljoenen sporen verspreiden, die heel lang besmettelijk blijven.

Hoe kunt u schimmelnagels voorkomen?
Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne. Wat kunt u zelf doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden:

 • Was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep.
 • Droog uw voeten goed af, vooral tussen de tenen.
 • Draag sokken van absorberend, natuurlijk materiaal als wol of katoen.
 • Vermijd zoveel mogelijk het dragen van synthetische kousen of panty’s.
 • Trek elke dag schone sokken aan.
 • Draag zoveel mogelijk open schoenen.
 • Kies liefst voor schoenen van echt leer.
 • Wissel regelmatig van schoenen, draag schoenen niet te lang achter elkaar.
 • Desinfecteer schoenen en sokken met een schimmelwerend middel.
 • Draag altijd slippers in openbare ruimtes als kleedkamers, douches of sauna’s.

 

Behandeling 
Naast de voorgeschreven middelen moeten alle schoenen aan de binnenkant worden behandeld met een schimmeldodend middel. Uit voorzorg om te voorkomen dat schimmelsporen zich in de schoenen nestelen en zodoende herinfectie veroorzaken. Ondersteunende behandeling door een ProVoet pedicure is van belang. Zij kan dikke en soms pijnlijke nagels dunner maken, wat de genezing bevordert.

er zijn vele schimmeldodende nagelolies/sprays etc. in de verkoop. Het is moeilijk te zeggen welk middel de oplossing is.. in ieder geval is therapie trouwe behandeling, dus consequent zijn in het behandelen van de nagels, heel belangrijk.

Method A

Nieuw bij de Voeterij is de Method A opschoonmethode voor schimmelnagels. deze methode maakt de nagel intensief schoon, u doet dit zelf ook 2x per week (5 minuten werk) en vervolgens gebruikt u 2x per dag speciale anty mycose olie. 

 

Wat is de prognose van behandeling van een schimmelnagel?

 Het resultaat van een behandeling voor een schimmelnagel is helaas niet direct duidelijk te zien. De schimmels kunnen wel zijn uitgeroeid, de afwijkingen aan de nagel nog maanden te zien zijn. Er is veel tijd nodig voordat de aangetaste delen van de nagel helemaal zijn uitgegroeid en afgestoten. Met name de teennagels groeien slechts enkele millimeters per maand. Het is dus een kwestie van geduld, geduld en nog een geduld!

 

voor meer informatie en prijzen bel of mailt u gerust!

 

 

wat kost Method A behandeling:

aanchaf Pakket bestaat uit:

 • 5 flesjes Method A                             €12,50
 • flesje Oil 'n More                               €14,95
 • 1e behandeling extra kosten          €  3,50 
 • borsteltje                                            €  0,00

         totaal:                                                € 30,95

       *(exclusief deelbehandeling of pedicurebehandeling) 

 

 • Indien u 2x per week de Method A en dagelijks de Oil ’n More gebruikt zal deze na   ongeveer 6 weken op zijn.
 • U kunt dit los van elkaar bestellen.
 • In totaal koopt u maximaal 3x een pakketje