likdoorn

Schimmelnagels

zie kopje schimmelnagels of klik hier! ->Schimmelnagel

Voetschimmel/zwemmerseczeem

zie kopje voetschimmel of klik hier! ->voetschimmel

Likdoorn

Een pijnlijke aandoening vaak op en rond de tenen of onder de bal van de voet.  Het eelt groeit in een puntje naar binnen en drukt dan vaak op een zenuwuiteinde, dit kan zeer gevoelig zijn. Likdoorns ontstaan vaak door voortdurende druk of wrijving, bijvoorbeeld door verkeerd schoeisel of verkeerde staand van de voet of tenen. Ik kan de likdoorn vakkundig verwijderen en drukvrij leggen. Als dit regelmatig gebeurt kan de likdoorn kleiner worden en wegblijven. 

Kloven

Komen vaak op de hielen voor. De huid is vaak droog en barst open hierdoor ontstaan kloven) in de huid die zelfs kunnen gaan bloeden. De kloof wordt met de hand of machinaal behandelt. Het is verstandig de kloven in te smeren met een indringende (kloven)crème, zodat de huid goed vet gehouden wordt.

Eelt

Bij eelt is de buitenste (hoorn)laag van de huid verdikt. Eelt ontstaat door overmatige wrijving en/of druk. Je hebt 2 soorten eelt fysiologisch eelt, dit is de beschermlaag van de huid en pathologisch eelt dit is het verdikte eelt wat verwijderd moet worden. N het verwijderen van het eelt adviseer ik u thuis de locaties soepel houden door deze in te crèmen met een invettende voetcrème.

 Tip:

het incrèmen van de voet kunt u het beste doen met een voetencrème hierin zitten de juiste bestandsdelen afgestemd op de voet.